Geen streaming van de gemeenteraad ...

11 April 2021

Geen streaming van de gemeenteraad ...

Corona beheerst ons leven nu reeds langer dan één jaar. Wie had dat ooit kunnen voorspellen?De ganse samenleving heeft er zich aan aangepast. Mondmaskers zijn ingeburgerd en we werken thuis. Alleen... de gemeenteraad is gebleven zoals hij was. We zittennu wel in de grote zaal van Het Loo, maar wat met het publiek?

Daarom vraagt de oppositie reeds meermaals DE GEMEENTERAAD TE STREAMEN EN ONLINE TE PLAATSEN zodat elke Looienaar de gemeenteraad live of op een  geschikt moment kan bekijken. Dat maakt de beslissingen van de gemeenteraad, de hoogste vergadering van onze gemeente, toegankelijk en transparant. De burgemeester blijft zich hier echter tegen verzetten. Is het weerstand tegen verandering? Willen ze hun inwoners niet goedinformeren? Hebben ze iets te verbergen?
Wij begrijpen het niet goed. In héél veel gemeenten is de gemeenteraad live of online te bekijken. Dat is in deze tijd van corona met al de beschikbare technologie ook maar logisch.
Wij pleiten dus om dit alsnog mogelijk te maken. OP DIE MANIER BRENG JE DE POLITIEK LETTERLIJK TOT IN DE WOONKAMER en weet de Looienaar waar de gemeenteraad aan werkt. Wij blijven aandringen op verandering!