04 jun 2018

Neem onze ouderen au sérieux!

Met de seniorenadviesraad hebben de ouderen in Tessenderlo sterke pleitbezorgers met betrekking tot hun verwachtingen, vragen en bezorgdheden. De tijd dat ouderen aan de kant gingen staan en hun mond hielden, is gelukkig definitief voorbij. Terecht, want ze zijn een steeds groter wordende bevolkingsgroep.

Groen Tessenderlo pleit voor een meer democratisch gemeentebestuur waarbij de inbreng van ouderen gezien wordt als een meerwaarde én dat daar ook effectief rekening mee houdt

Seniorenadviesraad


De Looise seniorenadviesraad schreef een lijvig memorandum met een heleboel verwachtigen naar de toekomst toe. Net als de Looise ouderen is Groen Tessenderlo een grote voorstander van voldoende oversteekplaatsen, voet- en fietspaden. Ook zijn méér banken in de publieke ruimte gewenst. Groen Tessenderlo vindt het voorstel van de seniorenadviesraad van taxiritten tegen een vaste prijs een zeer goed idee. Een belangrijk aandachtspunt is ook goede informatie over en ondersteuning van de zorg. Bovendien moet de betaalbaarheid van de erkende assistentiewoningen en het OCMW-woonzorgcentrum gegarandeerd zijn.

Samen met de ouderen


Participatie van de ouderen zelf is een absolute voorwaarde. En dit niet enkel op het niveau van mee-denken, maar ook in het mee-beslissen en mee-werken. Groen Tessenderlo pleit voor een meer democratisch gemeentebestuur waarbij de inbreng van ouderen gezien wordt als een meerwaarde én dat daar ook effectief rekening mee houdt. Want zo zorgen ouderen van vandaag voor een goede oude dag voor de ouderen van morgen.

Recent responses