Veilig met de fiets naar Gerhagen

08 Mei 2017

Veilig met de fiets naar Gerhagen

Niet zo eenvoudig

Natuurgebied Gerhagen veilig bereikbaar maken met de fiets!
8-5-2017
kaart_naar_gerhagen.jpg
Dit weekend met de fiets vanuit Looi centrum naar Gerhagen gefietst. Ik dacht een relaxte fietsroute te vinden langs de Heggebossenweg. Tot aan de Sparrenweg was dit inderdaad zo, maar éénmaal de Sparrenweg over is dit een ramp. Véél auto's in de twee  richtingen, waarbij er al een aantal wegverbredingen zijn voorzien om tegenliggende auto's te laten passeren, maar fietsers kunnen zich hier niet veilig voelen. Zeker niet als je kleine kinderen zelf wil laten fietsen. Hier dringen zich toch wel aanpassingen op, zodat de recreant ook met de fiets Gerhagen veilig kan bereiken!
 
Terugkomen deden we langs de Gerhagenstraat. Mooie route, maar de brede en bochtige weg nodigt waaghalzen uit om zich in Francochamps te wanen ... Nochtans mag je hier maar 50 km/u rijden, maar niemand die aan deze limiet houdt ... Hier zijn ook dringend fietspaden nodig, want dit is nu écht suicidaal, zeker als het donker is!
 
De beste route is dus: Schoterweg-Heggebossenweg-Wezelpad-Sparrenweg-Zavelberg!
Maar ik kende deze route niet. Best zou dus zijn dat deze route voor fietsers bewegwijzerd zou worden. Als toetje op de taart zou dan de oversteek van de Sparrenweg ook duidelijk aangegeven moeten worden voor de automobilisten!