Kristien Testelmans

02 Augustus 2018

Kristien Testelmans

Bestuurslid

Leerkracht, moeder van 4, 55 jaar.
Als bio-ingenieur geef ik al meer dan 25 jaar, alle dagen met nog even veel plezier, biologie in 4, 5 en 6 van het college in Heusden-Zolder. Omdat ik me graag samen met jongeren engageer voor een betere, warmere wereld ben ik er ook vrijwillige begeleider van de leerlingenraad.

De principes waarvoor ik zelf sta, vind ik terug bij Groen en daarom engageer ik mij!

In Tessenderlo kunnen we meespreken over milieuproblemen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we massaal moeten investeren in een hogere milieukwaliteit en natuurontwikkeling. Vlaanderen kan niet anders dan veel meer ruimte voorzien voor natuur, nog steeds één van de beste antwoorden op de klimaatproblematiek.

In mijn jongere jaren stond ik in Tessenderlo (mee) aan de wieg van de lokale schrijfgroep van Amnesty International, van de lokale 11-11-11-werking en van Oxfam Wereldwinkel. Vrijheid van meningsuiting, maar ook vrijheid van kunnen gaan en staan, draag ik hoog in het vaandel. Net zoals ik eerlijke handel en dus ook een eerlijke vergoeding van producenten hier en in het Zuiden, waardige levensomstandigheden voor iedereen, aandacht voor anderen, …. heel belangrijk vind. Ik heb een afkeer voor racisme, graaicultuur, winstbejag ten koste van alles, het opzetten van mensen tegen elkaar, …